Sign In
home / Info / Kwaliteit

​Kwaliteitszorg is de allerhoogste prioriteit van Vondelmolen. Elk stukje peperkoek dat op jouw bord verschijnt moet perfect zijn. Daarom leveren wij al bijna 150 jaar producten van topkwaliteit en streven we ernaar beter te doen dan de geldende regelgeving.

 

 

Kwaliteit is geen verplichting maar een bestaansreden, voor ons en voor onze klanten.

Meer weten over ...

Grondstoffen

Dankzij de jarenlange ervaring kan Vondelmolen de beste grondstoffen selecteren die nodig zijn om jouw heerlijke peperkoek te maken. Daarom kunnen we de unieke kwaliteit van onze peperkoek garanderen. Bij elke levering worden de grondstoffen gecontroleerd met het oog op een constante smaak en perfecte productkwaliteit. De Vondelmolen peperkoek bevat daarenboven geen genetisch gemodificeerde grondstoffen.

Traceerbaarheid

Elk product dat binnenkomt en buitengaat is opgenomen in een uitgebreid en sluitend traceersysteem. Zo weten we altijd waar onze producten vandaan komen en hoe ze zich in onze keten verplaatsen. Elke Vondelmolen peperkoek bevat daarvoor een unieke lotcode die de mogelijkheid biedt om elke grondstof tot aan de bron te traceren.

Kwaliteitscontrole in productie

Ons labo staat in voor heel wat taken: kwaliteitscontrole en onderzoek naar grondstoffen, samenstelling van het deeg, smaakverfijning en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast voeren onze operatoren tijdens het productieproces voortdurend kwaliteitscontroles uit (kleur, geur en vorm). Bij afwijkingen wordt de verantwoordelijke onmiddellijk op de hoogte gebracht zodat we actie kunnen ondernemen. Op geregelde tijdstippen worden er ook controles gedaan in het labo. Hierbij worden afgewerkte producten ondermeer getest op structuur, houdbaarheid, malsheid, kleur, smaak en reuk. We doen er dus echt alles aan om te zorgen dat jouw stuk peperkoek perfect is.

Certificaten

Vondelmolen is IFS en GMP gecertificeerd. Dit betekent dat wij de regels met betrekking tot hygiëne, reiniging, ongediertebestrijding, enz. respecteren. Voor het betreden van onze productie wordt iedereen gevraagd zich te houden aan de hygiëneregels. Voor alle werknemers en bezoekers houdt dit vooral in dat ze hun handen moeten wassen en ontsmetten, zich dienen te ontdoen van alle sieraden en juwelen en een haarnetje moeten dragen. 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen staat al jaren centraal in de bedrijfsvoering van Vondelmolen. Iedereen vaart er wel bij. We streven daarom naar een perfect evenwicht tussen mens (people), economie (profit/prosperity) en milieu (planet).

 

Duurzaam ondernemen is voor Vondelmolen een langetermijnproces dat continue aanpassingen en verbeteringen integreert in de wijze waarop het bedrijf zijn activiteiten uitvoert. Door middel van transparante communicatie streeft Vondelmolen naar een minimum aantal werkongevallen in een zo veilig mogelijke werkomgeving, elke dag opnieuw.

Ook het milieu krijgt onze voortdurende aandacht. We verwarmen onze ovens met milieuvriendelijk aardgas en de sanitaire warmwatervoorziening worden gedeeltelijk geproduceerd via zonnepanelen. Een deel daarvan zijn zogenaamde "suntrackers" voor een optimaal rendement. We zijn ook steeds op zoek naar manieren om onze verpakkingen nog milieuvriendelijker te maken. Zo voeren we al geruime tijd testen uit met biologisch afbreekbare verpakkingen. Daarnaast werden al onze reinigingsproducten met fosfaten vervangen, hebben we een automatische pH-controle van ons afvalwater en koelen we met een zuinig koelproces op basis van warmte-uitwisseling. Op twee jaar tijd hebben we ook onze afvalproductie kunnen doen dalen van 350 ton (2008) naar 140 ton (2010), en de inspanningen daarvoor gaan onverminderd voort.

Duurzaamheid is ook een kwestie van mensen. Vondelmolen is sterk lokaal verankerd en heeft oog voor zijn medewerkers, buren en klanten. Dat uit zich in sponsoring van allerlei sportieve evenementen zoals de Dodentocht en Mountainbiketochten. Ook de jongsten worden verwend door de sponsoring van ontbijten voor scholen en verenigingen. Wij organiseren daarnaast ook heel actief evenementen die gezonde voeding actief promoten, zoals "Ontbijt je fit", een samenwerking met de Vlaamse Vereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten.