Sign In
home / Alles over peperkoek / Voedingsadvies

Vondelmolen peperkoek is goed voor jou, want hij is:

Vezelrijk

Vezelrijke voeding is onmisbaar in een evenwichtig en gezond dieet. Voedingsvezels zijn essentieel voor een optimale werking van je maag- en darmstelsel. Ze absorberen veel water waardoor het volume van het voedsel toeneemt. Dat heeft als gevolg dat je sneller een gevoel van verzadiging krijgt en je dus minder gaat snoepen. Daarnaast kan het spijsverteringsstelsel vezels ook maar beperkt afbreken, waardoor ze de darmen blijven prikkelen en de darmflora stimuleren. Op die manier zorgen ze ook voor een betere stoelgang.

100% natuurlijk

De basisingrediënten van peperkoek zijn stuk voor stuk plantaardige producten: roggebloem, vloeibare suiker of honing en kruiden. 

Vetarm

In peperkoek van Vondelmolen zitten nauwelijks vetstoffen. De vetten die er toch inzitten, zijn van plantaardige oorsprong. Van alle soorten gebak bevat de peperkoek van Vondelmolen zelfs een van de laagste percentages vet.

Cholesterolarm

Peperkoek bevat geen dierlijke vetten. Het weinige vet in peperkoek is afkomstig uit plantaardige ingrediënten, daarom bevat het geen cholesterol.

Rijk aan koolhydraten (= energie)

Peperkoek combineert snelle en trage suikers en is daarom een goede bron van directe en langdurige energie. De trage suikers zorgen ervoor dat je er de hele dag energiek tegenaan kan, terwijl de snelle suikers instant energie verschaffen als dat nodig is. Tal van sporters kennen de voordelen van peperkoek al jaren. Het biedt hen op controleerbare wijze energie, terwijl het vetgehalte laag ligt. Kortom, het is natuurlijke en gezonde energie waar ook jij van kan profiteren. 

Geen bewaar-, kleur- of smaakstoffen

Peperkoek wordt gemaakt zonder bewaar, kleur- of smaakstoffen. Peperkoek bevat eveneens geen eieren en heeft een houdbaarheid van 6 maanden.

In dit filmpje worden alle voordelen nog eens mooi op een rijtje gezet.

Voedingsdriehoek

De actieve voedingsdriehoek geeft een overzicht van wat je dagelijks zou moeten eten en hoeveel je moet bewegen. Elk type voedingsmiddel levert een aantal levensnoodzakelijke stoffen, maar één voedingsmiddel levert nooit alle vereiste stoffen. In de actieve voedingsdriehoek vind je 8 groepen die elk hun aandeel leveren aan een gezonde levensstijl. Het topje van de actieve voedingsdriehoek, de restgroep, is een toemaatje. Naast een goede voeding is ook bewegen een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.