Sign In
home / Recepten / Hoofdgerechten / Kabeljauwhaasje met peperkoekpersillade
Ingrediënten

- 4 porties kabeljauwhaasjes van 200 g
- 4 porties tagliatelle
- 1 dl olijfolie
- 20 kerstomaatjes

Voor de persillade:
- 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek
- 1 teentje look
- 1 soeplepel zachte mosterd
- 1 soeplepel zachte boter
- 200 g fijngehakte peterselie
- peper en zout


Bereidingswijze
Verwarm de oven op 120°C en droog er de peperkoeksneetjes in. Doe de gedroogde peperkoek samen met de andere ingrediënten voor de persillade in een blender en mix tot een fijne pasta. Verdeel de persillade op de kabeljauwhaasjes en plaats de vis 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in ruim, gezouten water. Giet de tagliatelle af en meng er de olijfolie en de gehalveerde kerstomaatjes onder. Breng op smaak met peper en zout. Meng het kookvocht van de kabeljauw onder de tagliatelle.

Presentatie
Presenteer telkens een kabeljauwhaasje op een portie tagliatelle. Werk af met de jus en tomatenpartjes.

Tip
Voor het bakken van eenden- of ganzenlever gebruiken we geen vet. Deze producten geven voldoende natuurlijk vet af om voor het bakken. Laat na het bakken goed uitlekken.