Sign In
home / Recepten / Hoofdgerechten / Konijnenbout met peperkoek
Ingrediënten

- 4 konijnenbouten
- 2 flesjes Rode Chimay Trappistenbier (33 cl)
- 50 g boter
- 2 plakjes Vondelmolen peperkoek
- 4 grote sjalotten
- 40 g zachte mosterd Tierenteyn
- 1 boucquet garni (tijm, laurier en peterseliestengels)

Voor het witloof:
- 8 stronken grondwitloof
- 50 g boter
- 40 g bruine suiker
- peper en zout
- 4 plakjes Vondelmolen peperkoek
- limoenzeste
- sap van 1 limoen


Bereidingswijze
Reinig de sjalotten en snijd ze in fijne plakjes. Kleur de konijnenbouten, stoof ze aan in de gesmolten boter en kruid met peper en zout. Doe er de sjalotten en de ‘bouquet garni’ bij. Giet er het bier op en de met mosterd besmeerde peperkoekplakjes. Laat zacht opkoken en zet een deksel op uw kookpot. Laat een 40-tal minuten sudderen. Verwijder het bittere deel uit de witloofstronken. Smelt de boter in een koekenpan en schik er de witloofstronken in. Bestrooi met de suiker, peper en zout. Kleur mooi aan beide kanten en besprenkel met het limoensap. Zet in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende een 20 tal minuten, draai om de 5 minuten de stronken om. Snijd de peperkoekplakjes.

Presentatie
Presenteer een konijnenbout met de saus. Schik ernaast een stronk witloof op een plakje peperkoek. Werk af met limoenzeste.

Tip
Chimay: de Rode Chimay, ook Première genoemd valt op door de hoogst aantrekkelijke koperachtige kleur. Onder de romige schuimkraag onthult zich een licht abrikoosachtige fruitgeur gerijpt door de gisting. In de mond worden de beloofde fruitnoten bevestigd.