Sign In
home / Recepten / Hoofdgerechten / Gevulde kwarteltjes met rozijnen en peperkoek met wafelchips
Ingrediënten

- 8 kwartels, leeggehaald
- 4 friet aardappelen
- peper en zeezout

Voor de farce:
- 200 g kippengehakt
- 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek met honing
- 30 g rozijnen
- 1 ei
- verse dragonblaadjes

Voor de saus:
- 8 sneetjes Gandaham
- 40 g boter
- 2 grote sjalotten
- 2 takjes tijm
- 4 grote champignons
- 4 dl witte wijn
- 2 dl water
- peper en zout


Bereidingswijze
Maak de farce: snijd de peperkoek in blokjes en meng samen met het ei, de dragonblaadjes en de rozijnen door het  kippengehakt. Vul de kwartels op met de farce. Reinig de sjalotten en snijd in fijne plakjes, snijd de Gandaham in dikke slierten en de champignons in repen. Kleur de kwartels aan in de boter, doe er de sjalotten, de Gandaslierten en de champignons bij en laat even stoven. Bevochtig met water en witte wijn. Zet een deksel op de kookpot en laat 50 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in wafelvorm met de hulp van een mandoline. Frituur krokant op 180°C. Laat uitlekken en bestrooi met peper en zeezout.

Presentatie
Presenteer de saus met daarop een gevulde kwartel. Werk af met de wafelchips.

Tip