Sign In
home / Recepten / Hoofdgerechten / Gelakte zwezeriken met asperges en honingkoek
Ingrediënten

- 4 porties gepocheerde en ontvliesde kalfszwezeriken van 200 g
- 50 g boter
- 4 sneetjes Vondelmolen honingkoek
- 12 Mechelse asperges

Voor het lakken:
- 3 dl kalfsfond
- 1 dl Madeirawijn
- 20 g acaciahoning
- 3 cl Xeresazijn
- verse rozemarijn


Bereidingswijze
Schil de asperges en kook ze beetgaar in ruim water. Laat ze uitlekken. Meng alle ingrediënten voor de lak en laat voor de helft inkoken. Laat de boter smelten en kleur er de zwezeriken in aan. Overgiet met de lak en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Overgiet de zwezeriken om de 2 minuten met de laksaus. Snijd de peperkoek in repen.

Presentatie
Presenteer de peperkoek met daarop de asperges en de gelakte zwezerik. Werk af met een streep saus.

Tip
Kalfszwezeriken: De beste zwezeriken komen van de hartstreek. Pocheer de zwezeriken eerst in ruim, gezouten water met een scheutje azijn. Schrik de zwezeriken in het koude water en laat opkoken. Haal van het vuur en laat ze afkoelen in het kookvocht. Verwijder de vliezen en het vet terwijl ze nog lauw zijn.