Sign In
home / Recepten / Nagerechten / Meringue met gegrilde ananas en peperkoek
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 100g fijne kristalsuiker
- halve verse ananas, geschild en in schijven gesneden
- 500g mascarpone
- half pak Vondelmolen peperkoek met fruit
- 5 cl Elixir d’Anvers
- 1 busseltje verse munt
- Rode bessen (voor de afwerking)

Bereidingswijze
Klop de eiwitten luchtig met behulp van een keukenrobot of mixer.
Warm ondertussen de suiker zachtjes op in een pannetje. De suiker mag niet smelten of kleuren, alleen warm worden!
Als het eiwit wit en schuimig is voeg je de warme suiker lepel voor lepel toe, zonder het kloppen te onderbreken.
Leg boterpapier in een bakplaat en verdeel de meringue gelijkmatig op een dikte van max. 0,5cm.
Bak af in een voorverwarmde oven op 90°C, gedurende anderhalf uur.
Snij een beetje munt fijn en meng met de Elixir d’Anvers. Leg de ananas hier in en laat even marineren in de koelkast.
Verdeel de helft van de mascarpone over de meringue.
Grill de ananas op een goed warme bbq. Let op, want door de marinade kan hij snel aanbranden.
Leg de ananas op de mascarpone en verdeel de rest van de mascarpone bovenop de ananas.
Snij het geheel nu voorzichtig met een scherp mes in gelijke stukken naar wens.
Strijk nu de peperkoek in met de rest van de Elixir d’Anvers met behulp van een borsteltje en bak op een hete bbq. Geregeld omdraaien om kleven tegen te gaan.

Presentatie
Leg op een bord een stukje van de meringue en werk af met de peperkoek, een takje munt en een trosje rode bessen.

Tip