Aanmelden
home / Recepten / Nagerechten / Peer met peperkoekgalettes en kaneelsabayon
Ingrediënten

- 4 peren “Poire William”
- 1 l suikerwater
- sap en zeste (schil) van 1 citroen

Voor de galettes:
- 8 eieren
- 250 g griessuiker
- 150 g bloem
- 4 plakjes Vondelmolen peperkoek

Voor de sabayon:
- 4 eierdooiers
- 1 dl brandewijn “Poire William”
- 20 g griessuiker


Bereidingswijze
Schil de peren, verdeel in 4, verwijder het klokhuis en laat een uurtje pocheren in suikerwater met het citroensap en de zeste.

Droog de peperkoek gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C. Maal fijn en meng door de bloem en de suiker. Meng er de eieren door. Verdeel over boterpapier en plaats in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak gedurende 14 minuten tot een lekkere galette.

Maak de sabayon. Doe alle ingrediënten in een sauspan en klop op hoog vuur tot een luchtige massa. Laat zeker niet aanbakken door af en toe, tijdens het kloppen, van het vuur te nemen.

Presentatie
Presenteer telkens een uitgelekte peer op een galette en overgiet met de sabayonsaus.

Tip
Poire William is een brandewijn gemaakt van de “Poire William”- peren. Per liter heeft men 26 kilo peren nodig. De beste brandewijn van deze peren komt van peren die net rijp zijn en die direct met zo veel mogelijke zorg naar de distilleerderij worden gebracht.