Aanmelden
home / Recepten / Nagerechten / Tiramisu met rode vruchten
Ingrediënten
Voor de coulis:
- diepgevroren rode vruchten
- suiker
- Crème de cassis, crème de framboises of crème de fraises naar smaak

Voor de tiramisu:
- peperkoek
- verse rode vruchten
- rode vruchtenconfituur
- 4 eieren
- 500 g mascarpone
- 100 g bloemsuiker

Bereidingswijze
Rode vruchten coulis
Doe 200g diepgevroren rode vruchten in een pan, samen met 150 ml water en 3 soeplepels kristalsuiker. Breng aan de kook en laat ca. 5 min. doorkoken op een zacht vuur. Zeef het geheel en duw het sap zoveel mogelijk uit de pulp. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de likeuren naar eigen smaak  toe.

Tiramisu
Scheidt het eigeel van het eiwit en klop het eiwit op tot een stevige massa.
Meng de eigelen met 100g poedersuiker en 500g mascarpone. Voeg hieraan ook 1 à 2 soeplepels rode vruchtenconfituur.
Meng nu voorzichtig het eiwit door het mascarponemengsel.

Drenk de sneetjes peperkoek in de coulis en bedek de bodem van de schaal met de peperkoek. Schik hierop een laag rood fruit (in fijne stukjes versneden, zodat de laag niet te dik wordt), gevolgd door een laagje van het mascarponemengsel. Herhaal en zorg dat het rode fruit  bedekt is.

Laat opstijven in de koelkast.

Presentatie
Dien de tiramisu op met verse rode vruchten

Tip