Sign In
home / Recepten / Nagerechten / Tiramisu met framboos en peperkoek
Ingrediënten

- ½ kg frambozen
- 1 dl Rode Chimay (Trappistenbier)
- 4 plakjes peperkoek
- verse muntblaadjes

Voor de mousse:
- 400 g mascarpone
- 20 g bloemsuiker
- 1 dl room 35%
- 1 dl Rode Chimay (Trappistenbier)

Voor de frambozencoulis:
- 8 frambozen
- 1 dl Rode Chimay (Trappistenbier)
- 10 g griessuiker


Bereidingswijze
Snijdde frambozen in blokjes. Presenteer ze in een glaasje en doe er een paar centiliter Trappistenbier bij. Laat even marineren. Maak de mousse door alle ingrediënten te mengen met een klopper en er dan voorzichtig de munt door te mengen. Mix de frambozen met het bier voor de coulis. Snijd de peperkoek in gelijke blokjes.

Presentatie
Werk de glaasjes af in laagjes: de mousse komt op de frambozen, daarop de peperkoekblokjes en vervolgens de coulis.

Tip
Chimay: de Rode Chimay, ook Première genoemd valt op door de hoogst aantrekkelijke koperachtige kleur. Onder de romige schuimkraag onthult zich een licht abrikoosachtige fruitgeur gerijpt door de gisting. In de mond worden de beloofde fruitnoten bevestigd. De smaak is heerlijk fris dankzij een licht bittere noot. Het gehemelte wordt aangenaam geprikkeld, wat de smaakkwaliteiten van dit bier op een bijzonder evenwichtige wijze aanvult. Dit Trappistenbier van hoge gisting is niet gepasteuriseerd en gist na op de fles.