Sign In
home / Recepten / Voorgerechten / Fusion van peperkoek, scampi en witloof
Ingrediënten

- 8 scampi maat 16/20 gepeld
- 4 sneetjes Gandaham
- 5 cl olijfolie
- Szechuanpeper
- 4 stronken grondwitloof
- 50 g boter
- zeste van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- peper en zout, snuifje nootmuskaat
- 4 sneetjes Vondelmolen honingkoek
- 40 g gesmolten boter
- 100 g griessuiker
- citroentijmblaadjes


Bereidingswijze
Rol de scampi in reepjes Gandaham.

Bak de scampi kort maar hevig in de olijfolie, breng op smaak met de Szechuanpeper (zie TIP).

Snij het witloof in fijne ringen en stoof samen met citroentijmblaadjes aan in de boter. Breng op smaak met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Laat goed doorstoven en blus met wat citroensap. Dek direct af met een deksel.

Warm de oven voor op 200°C. Smeer de peperkoek in met wat zachte boter en overstrooi met de suiker. Plaats in de oven om te karamelliseren gedurende een 3-tal minuten.

Presentatie
Presenteer een plakje peperkoek met daarop het witloof, de zeste van citroen en telkens 2 scampi.

Tip
Szechuanpeper wordt geoogst in China. Deze roodgele peperbolletjes hebben een citroensmaak en zijn verwant aan de citrusvruchten.