Sign In
home / Recepten / Voorgerechten / Glaasje met zwarte pens, appel, peperkoek en Roquefort
Ingrediënten
Voor 12 glaasjes:
- 3 sneden Vondelmolen peperkoek
- 240g Société Roquefort
- 3 Jonagold appelen
- 3 zwarte pensen
- 3 nootjes boter
- 3 afgestreken eetlepels fijne suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- verse kervel

Bereidingswijze
1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en bak ze kort, zonder vetstof, op een zacht vuurtje.
2. Schil de appelen en snij ze in blokjes.
3. Smelt de boter in een antiaanbakpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur.
4. Bestrooi ze met de suiker en laat ze snel karamelliseren.
5. Snij ondertussen de zwarte pens in schijfjes en laat ze bakken in een antiaanbakpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.
6. Verdeel de Roquefort in kleine stukjes.
7. Verdeel de gebakken appelblokjes over de 12 glaasjes, leg er de stukjes pens bovenop, vervolgens de Roquefort en de blokjes peperkoek.
8. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.

Presentatie

Tip