Sign In
home / Recepten / Voorgerechten / Peperkoek, geitenkaas & Gandaham
Ingrediënten
- 4 geitenkaasjes met Gandaham
- 1 meloen “melon de Cavaillon”
- verse citroentijmblaadjes
- 4 plakjes honingkoek VONDELMOLEN
- 2 dl Porto
- 20 g acaciahoning
- 1 dl witte wijnazijn

Bereidingswijze
Laat de Porto met de honing en de witte wijnazijn tot een stroperige saus inkoken, neem van het vuur en doe er de tijmblaadjes bij. Halveer de meloen, verwijder de pitjes en steek er bolletjes uit. Bak de geitenkaasjes in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende een 6-tal minuten. Steek met een inox vorm ringen uit de honingkoek.

Presentatie
Schik meloenbolletjes op de honingkoek. Presenteer er de geitenkaas op. Werk af met de stroperige saus.

Tip
Acaciahoning is honing gewonnen uit het stuifmeel van vlinderbloemen. Acaciahoning is heel helder en vloeibaar en heeft een sublieme kruidige smaak. Kan gebruikt worden in zowel koude als warme bereidingen.