Sign In
home / Recepten / Voorgerechten / Tomatensoep en groene asperge met peperkoek-croutons
Ingrediënten

- 12 groene asperges
- 4 sneetjes Vondelmolen peperkoek
- 5 cl olijfolie

Voor de soep:
- 2 grote sjalotten
- 2 knoflookteentjes
- 200 g Parijse champignons
- 1 wit van prei
- 400 g ontvelde tomaten
- 40 g boter
- 2 kaneelpijpjes
- 4 dl groentebouillon
- mespunt currypoeder, peper en zout


Bereidingswijze
Reinig de groenten behalve de asperges en versnij ze grof. Laat de boter smelten en stoof er de groenten in aan. Doe er de kaneelpijpjes bij en blus met de groentenbouillon. Laat een 20-tal minuten trekken. Verwijder de kaneelpijpjes en mix de soep. Passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met de kruiden. Schil de asperges en kook ze beetgaar. Snij in stukjes. Snij de peperkoek in blokjes en bak ze kort in de olijfolie.

Presentatie
Mix de tomatensoep schuimig en presenteer op de groene asperges. Werk af met de peperkoekcroutons.

Tip