BG Image
BG Image BG Image BG Image BG Image BG Image

OVER VONDELMOLEN

Al meer dan 150 jaar passie voor peperkoek

Met een traditie van meer dan 150 jaar combineert Vondelmolen een “ambachtelijke” peperkoekbakkerij met de filosofie van een modern familiebedrijf. Op de historische locatie aan de Vondelbeek bakken wij iedere dag weer de lekkerste peperkoek voor jou. En dat doen we niet zomaar. Vondelmolen wil dat iedereen kan genieten van onze heerlijke bron van energie en tegelijk zorgen we ervoor dat we zo duurzaam mogelijk produceren. Daarom blijven we voortdurend innoveren in duurzaamheid. Dat is goed voor mens en milieu en het zorgt ervoor dat we onder de beste omstandigheden voor jou de lekkerste peperkoek kunnen maken.

vrachtwagen en silo's

Vondelmolen: ons bedrijf

Ons familiebedrijf heeft een bijzonder rijke geschiedenis. In 150 jaar zijn wij gegroeid tot wat we vandaag zijn: de grootste peperkoek bakker in België en de enige die een erkenning heeft als Belgisch streekproduct. Wat begon als olie- en graanmolen aan de Vondelbeek, een locatie waar je ons nog steeds kan vinden, groeide uit tot een hedendaagse onderneming die in staat is om op grotere schaal peperkoek te bakken, zonder te raken aan de traditie, de smaak en de kwaliteit van onze natuurlijke producten.

We konden die evolutie realiseren door constant op zoek te gaan naar meer innovatieve en duurzame productie processen. Zo bewaart Vondelmolen de kenmerken van een traditioneel Vlaams familiebedrijf en combineren we die met de waarden van een hedendaagse organisatie waarbij we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Een verdienste waarvoor we al meermaals in de prijzen vielen!

De kwaliteit van onze peperkoek

Vondelmolen wil alleen peperkoek van de allerhoogste kwaliteit afleveren. Dan kan natuurlijk enkel door heel strikte normen te stellen voor de grondstoffen die we aankopen. Die worden grondig gecontroleerd op kwaliteit en herkomst. Zo zullen we geen genetisch gemanipuleerde grondstoffen in het productieproces toelaten. Ons labo test voortdurend grondstoffen op kwaliteit en onderzoekt innovatieve technieken om onze peperkoek nog beter te maken.

We weten bij ieder product van Vondelmolen exact waar de peperkoek zich in het productieproces bevindt en kunnen zelfs de bron van elke grondstof traceren. Zo zijn we in staat om erg snel bij te sturen mocht er zich tijdens de productie een onverwachte fout voordoen.

Ons bedrijf behaalt elk jaar meerdere kwaliteit certificaten. Zo zijn we IFS higher level en ACS gecertificeerd. Dit wil zeggen dat we werken volgens internationaal vastgelegde procedures om een voedselveilige en kwalitatieve peperkoek te maken.
Daarnaast is Vondelmolen al meer dan 25 jaar biologisch gecertificeerd. Wij zijn dan ook de grootste producent van biologische peperkoek ter wereld.
Bij Vondelmolen zetten we ons elke dag met veel plezier in om voor jou de perfecte peperkoek te maken. Wij zijn er alvast fier op dat we ook vandaag nog mogen werken met een product dat al zo’n lange geschiedenis heeft.

Jan Borms bij peperkoekrepen met parelsuiker