Glaasje met zwarte pens, appel, peperkoek en Roquefort

Verwen je gasten met dit originele hapje.

Glaasjes zwarte pens appel peperkoek en Roquefort

Ingrediënten

  • 3 sneden Vondelmolen peperkoek
  • 240g Société Roquefort
  • 3 Jonagold appelen
  • 3 zwarte pensen
  • 3 nootjes boter
  • 3 afgestreken eetlepels fijne suiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • verse kervel

Stap 1

Snij de peperkoek in kleine blokjes en bak ze kort, zonder vetstof, op een zacht vuurtje.

Stap 2

Schil de appelen en snij ze in blokjes.

Stap 3

Smelt de boter in een antiaanbakpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur.

Stap 4

Bestrooi ze met de suiker en laat ze snel karamelliseren.

Stap 5

Snij ondertussen de zwarte pens in schijfjes en laat ze bakken in een antiaanbakpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine stukjes.

Stap 6

Verdeel de Roquefort in kleine stukjes.

Stap 7

Verdeel de gebakken appelblokjes over de 12 glaasjes, leg er de stukjes pens bovenop, vervolgens de Roquefort en de blokjes peperkoek.

Stap 8

Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk