
Hapje van peperkoek, ricotta en gebakken appeltjes
Een heerlijk feestelijk hapje van peperkoek met ricotta, rode ui en gebakken appeltjes.
Ingrediënten
- 4 sneetjes peperkoek
- 1 rode ui
- Een paar takjes verse tijm
- 1 kleine appel
- 1 tl bruine suiker
- 100 g ricotta
Dit, en vele andere heerlijke recepten vind je terug op www.kokerellen.be.
Dank je wel Ellen !
Stap 1
Snij de ui in fijne ringen.
Stap 2
Doe wat olijfolie in een pan en voeg de ui toe.
Stap 3
Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout.
Bak de uiringen op laag vuur voor zo’n 6 minuten tot ze helemaal zacht en glazig zijn.
Stap 4
Stap 5
Snij de appelschillen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan (voeg extra olie toe indien nodig) en laat op middelhoog vuur zo’n 2-3 minuten bakken.
Stap 6
Voeg de bruine suiker toe en laat een minuutje meebakken en zet de pan dan van het vuur.
Stap 7
Toast de peperkoek in een broodrooster of in de oven tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
Stap 8
Bestrijk met de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel daarop de gebakken ui, appeltjes en werk af met de appelschilletjes. Werk af met eventueel wat verse tijm bovenop.
Varieer vooral naar hartenlust, maar
wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept
Dit hapje smaakt heerlijk zowel warm als koud.
