facebook BG Image
BG Image

Hapje van peperkoek, ricotta en gebakken appeltjes

Een heerlijk feestelijk hapje van peperkoek met ricotta, rode ui en gebakken appeltjes.

hapje van peperkoek met ricotta en gebakken appeltjes

Ingrediënten

  • 4 sneetjes peperkoek
  • 1 rode ui
  • Een paar takjes verse tijm
  • 1 kleine appel
  • 1 tl bruine suiker
  • 100 g ricotta

Dit, en vele andere heerlijke recepten vind je terug op www.kokerellen.be.

Dank je wel Ellen !

Stap 1

Snij de ui in fijne ringen.

Stap 2

Doe wat olijfolie in een pan en voeg de ui toe.

Stap 3

Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Kruid met peper en zout.

Bak de uiringen op laag vuur voor zo’n 6 minuten tot ze helemaal zacht en glazig zijn.

Stap 4

Schil ondertussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Gooi de schil nog niet weg.
Doe de appelstukjes bij de ui en bak nog zo’n 2 minuten mee. Schep de appels en ui uit de pan en hou even aan de kant.

Stap 5

Snij de appelschillen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan (voeg extra olie toe indien nodig) en laat op middelhoog vuur zo’n 2-3 minuten bakken.

Stap 6

Voeg de bruine suiker toe en laat een minuutje meebakken en zet de pan dan van het vuur.

Stap 7

Toast de peperkoek in een broodrooster of in de oven tot ze lichtbruin gekleurd zijn.

Stap 8

Bestrijk met de ricotta en kruid met peper en zout. Verdeel daarop de gebakken ui, appeltjes en werk af met de appelschilletjes. Werk af met eventueel wat verse tijm bovenop.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk
Dit hapje smaakt heerlijk zowel warm als koud.
BG Image