facebook BG Image
BG Image

Peperkkoektoast met gekonfijt witloof

De combinatie van het bittere witloof en de zoete peperkoek is de basis van een smaakvol aperitiefhapje.

peperkoek toast gekonfijt witloof

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 1 klontje hoeveboter
  • 3 el frambozenazijn
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el fijne suiker
  • 1 takje citroentijm
  • 1 el roze besjes
  • 4 sneetjes peperkoek

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Snijd het witloof in stukjes.

Stap 2

Verhit een pan, smelt daar de hoeveboter in en bak het witloof goudbruin.

Stap 3

Blus met de frambozenazijn.

Voeg de agavesiroop, de suiker en de citroentijm toe en laat nog een zevental minuten verder sudderen.

Stap 4

Roer vaak om om aanbranden te voorkomen.

Stap 5

Snijd de sneetjes peperkoek in vieren en toast ze kort.

Stap 6

Beleg met het gekonfijte witlof.

Stap 7

Garneer met de rode besjes.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk