Peperkoek stengels

Ook de kinderen zullen hier dol op zijn!

45 minuten 4 porties Afdrukken
Peperkoekstengels

Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 sneetjes peperkoek, verkruimeld
  • 300 g auberginedip
  • ½ granaatappel

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

 

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 2 cm breedte. Draai ze voorzichtig op tot ze een soort spiralen vormen. Strijk ze in met het losgeklopte ei en rol ze door de verkruimelde peperkoek.

Stap 3

Plaats ze in de oven op een vel bakpapier en bak ze gedurende 25 minuten.

Stap 4

Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel en dresseer daar de auberginedip mee.

Stap 5

Laat de peperkoekstengels afkoelen en serveer ze met de auberginedip.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Verrassend lekker en origineel