
Carpaccio van rosbief, Waldorf-stijl
Ga voor de unieke combinatie van rosbief en peperkoek.
Ingrediënten
- 4 selderstengels van witte voetselder
- 4 el mayonaise
- 1⁄4 bussel bieslook
- 6 plakjes peperkoek
- klontje boter
- peper
- zout
- 12 sneetjes gebakken rosbief
- 1 appel (bv. Jonagold)
- 30 g walnoten
- scheutje balsamico
- scheutje fijne olijfolie
Stap 1
Schil de selder en snij de groente fijn.
Stap 2
Doe de selder in een ruime mengkom, voeg wat mayonaise toe en roer.
Stap 3
Snipper ook een redelijke portie bieslook fijn en meng de groene kruiden door de salade.
Stap 4
Kruid de salade met peper en zout naar smaak en zet ze dan koel.
Stap 5
Snij de plakjes peperkoek in kleine dobbelstenen.
Stap 6
Smelt een flinke klont boter in een braadpan op een matig vuur. Bak daarin de blokjes peperkoek knapperig.
Stap 7
Leg een vel keukenpapier op een bord en giet de croutons van peperkoek erop om uit te lekken.
Stap 8
Schik de plakjes rosbief op de grote vlakke schaal in carpaccio-stijl.
Stap 9
Strooi over elk sneetje vlees een beetje grof zeezout en peper van de molen. Witte peper is in dit geval ook zeer aan te raden. Sprenkel er ook wat fijne olijfolie over.
Stap 10
Verdeel hoopjes van de seldersalade kriskras verspreid over het vlees. Serveer de rest van de knolseldersalade apart.
Stap 11
Snij de walnoten grof en strooi beide over de schotel.
Stap 12
Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Verdeel de stukken appel in gelijke partjes en schik ze op de carpaccio van rosbief.
Stap 13
Strooi lauwe croutons van peperkoek over de bereiding.
Stap 14
Varieer vooral naar hartenlust, maar
wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept.
Dit gerecht is ook een heerlijk licht hoofdgerecht. Gewoon wat meer per persoon voorzien
