Carpaccio van rosbief, Waldorf-stijl

Ga voor de unieke combinatie van rosbief en peperkoek.

Rosbief met peperkoek Waldorf stijl

Ingrediënten

  • 4 selderstengels van witte voetselder
  • 4 el mayonaise
  • 1⁄4 bussel bieslook
  • 6 plakjes peperkoek
  • klontje boter
  • peper
  • zout
  • 12 sneetjes gebakken rosbief
  • 1 appel (bv. Jonagold)
  • 30 g walnoten
  • scheutje balsamico
  • scheutje fijne olijfolie

Stap 1

Schil de selder en snij de groente fijn.

Stap 2

Doe de selder in een ruime mengkom, voeg wat mayonaise toe en roer.

Stap 3

Snipper ook een redelijke portie bieslook fijn en meng de groene kruiden door de salade.

Stap 4

Kruid de salade met peper en zout naar smaak en zet ze dan koel.

Stap 5

Snij de plakjes peperkoek in kleine dobbelstenen.

Stap 6

Smelt een flinke klont boter in een braadpan op een matig vuur. Bak daarin de blokjes peperkoek knapperig.

Stap 7

Leg een vel keukenpapier op een bord en giet de croutons van peperkoek erop om uit te lekken.

Stap 8

Schik de plakjes rosbief op de grote vlakke schaal in carpaccio-stijl.

Stap 9

Strooi over elk sneetje vlees een beetje grof zeezout en peper van de molen. Witte peper is in dit geval ook zeer aan te raden. Sprenkel er ook wat fijne olijfolie over.

Stap 10

Verdeel hoopjes van de seldersalade kriskras verspreid over het vlees. Serveer de rest van de knolseldersalade apart.

Stap 11

Snij de walnoten grof en strooi beide over de schotel.

Stap 12

Snij de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Verdeel de stukken appel in gelijke partjes en schik ze op de carpaccio van rosbief.

Stap 13

Strooi lauwe croutons van peperkoek over de bereiding.

Stap 14

Druppel er tenslotte wat balsamico overheen en een likje fijne olijfolie.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept.

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
Dit gerecht is ook een heerlijk licht hoofdgerecht. Gewoon wat meer per persoon voorzien