facebook BG Image
BG Image

Gemengde sla met croutons van peperkoek

Een lichte maaltijd die altijd smaakt.

gemengde sla met croutons van peperkoek

Ingrediënten

  • enkele sneetjes peperkoek
  • 1 zak gemengde sla
  • 50 g pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 2 el xeresazijn
  • peper en zout
  • 1/2 rode ajuin

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Laat enkele sneetjes peperkoek 10 minuten drogen in de licht warme oven. Snijd in blokjes.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten in een droge pan met anti-aanbaklaag.

Stap 3

Maak een vinaigrette van de olijfolie, de azijn en zout en peper.

Stap 4

Meng de salade met de vinaigrette en de pijnboompitten.

Stap 5

Strooi er de croutons van peperkoek over en werk af met de rode ajuin.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met fructose 300g
300 g

Peperkoek met fructose

Voorgesneden peperkoek, enkel gezoet met vruchtensuiker.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Peperkoek met cranberries 6x40g
6 x 40 g

Peperkoek met cranberries

Een lekkere peperkoek met voedzame cranberries.

Bekijk
In plaats van pijnboompitten kun je ook andere noten of zaden gebruiken.
BG Image