Gemengde sla met croutons van peperkoek

Een lichte maaltijd die altijd smaakt.

gemengde sla met croutons van peperkoek

Ingrediënten

  • enkele sneetjes peperkoek
  • 1 zak gemengde sla
  • 50 g pijnboompitten
  • 6 el olijfolie
  • 2 el xeresazijn
  • peper en zout
  • 1/2 rode ajuin

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 100 °C. Laat enkele sneetjes peperkoek 10 minuten drogen in de licht warme oven. Snijd in blokjes.

Stap 2

Rooster de pijnboompitten in een droge pan met anti-aanbaklaag.

Stap 3

Maak een vinaigrette van de olijfolie, de azijn en zout en peper.

Stap 4

Meng de salade met de vinaigrette en de pijnboompitten.

Stap 5

Strooi er de croutons van peperkoek over en werk af met de rode ajuin.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met cranberries 6x40g
6 x 40 g

Peperkoek met cranberries

Een lekkere peperkoek met voedzame cranberries.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Peperkoek met fructose 300g
300 g

Peperkoek met fructose

Voorgesneden peperkoek, enkel gezoet met vruchtensuiker.

Bekijk
In plaats van pijnboompitten kun je ook andere noten of zaden gebruiken.