
geroosterde butternut peperkoekcrumble
Een gezonde groenteschotel met een crunchy touch van peperkoek.
Ingrediënten
- 1 butternut
- 3 rode uien
- 4 el olijfolie (+ wat extra voor de ui)
- pijnboompitten
- 3 sneetjes peperkoek
- handvol gehakte peterselie
- peper en zout
Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Stap 2
Droog de peperkoek gedurende een uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel de peperkoek.
Stap 3
Snijd de butternut in blokjes en de rode ui in partjes.
Stoof de ui in wat olijf olie tot hij glazig begint te worden.
Blancheer kort de butternut.
Stap 4
Meng de blokjes en de partjes met de olie en kruid met peper en zout.
Stap 5
Breng de oven op 180 °C en plaats de schotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 6
Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
Stap 7
Meng de peperkoek met de gehakte peterselie en strooi over de geroosterde butternut en rode ui.
Stap 8
Serveer met de pijnboompitten.