BG Image
BG Image

geroosterde butternut peperkoekcrumble

Een gezonde groenteschotel met een crunchy touch van peperkoek.

Geroosterde butternut met peperkoekcrumble

Ingrediënten

  • 1 butternut
  • 3 rode uien
  • 4 el olijfolie (+ wat extra voor de ui)
  • pijnboompitten
  • 3 sneetjes peperkoek
  • handvol gehakte peterselie
  • peper en zout

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

Stap 2

Droog de peperkoek gedurende een uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel de peperkoek.

Stap 3

Snijd de butternut in blokjes en de rode ui in partjes.

Stoof de ui in wat olijf olie tot hij glazig begint te worden.

Blancheer kort de butternut.

Stap 4

Meng de blokjes en de partjes met de olie en kruid met peper en zout.

Stap 5

Breng de oven op 180 °C en plaats de schotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 6

Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

Stap 7

Meng de peperkoek met de gehakte peterselie en strooi over de geroosterde butternut en rode ui.

Stap 8

Serveer met de pijnboompitten.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk