Gevulde kwarteltjes

Dit lijkt moeilijk, maar dat is het niet. Dit is een perfecte feestmaaltijd.

Gevulde kwarteltjes met peperkoek

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 4 frietaardappelen
  • boter
  • peper en zeezout
  • voor de vulling:
    4 sneetjes peperkoek met honing
    1 ei
    enkele verse dragonblaadjes
    30 g rozijnen
    200 g kippengehakt
  • voor de saus:
    2 grote sjalotten
    8 sneetjes rauwe ham
    4 grote champignons
    2 takjes tijm
    4 dl witte wijn
    2 dl water
    peper en zout

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Maak eerst de vulling: snijd de peperkoek in blokjes en meng samen met het ei, de dragonblaadjes en de rozijnen door het kippengehakt. Vul de kwartels op met de farce.

Stap 2

Snijd de sjalotten in fijne plakjes, de rauwe ham in
dikke slierten en de champignons in repen.

Stap 3

Kleur de kwartels aan in de boter, doe er de sjalotten,
de reepjes rauwe ham en de champignons bij en laat even stoven. Bevochtig met het water en de witte wijn. Zet een deksel op de kookpot en laat 50 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Was en schil de aardappelen. Snijd ze in wafelvorm met de hulp van een mandoline. Frituur ze krokant op 180 °C. Laat uitlekken en bestrooi met peper en zeezout.

Stap 5

Presenteer de saus met daarop een gevulde kwartel. Werk af met de wafelchips.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met cranberries 6x40g
6 x 40 g

Peperkoek met cranberries

Een lekkere peperkoek met voedzame cranberries.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk
Je kunt de kwartels een dag op voorhand vullen. Bewaar ze wel in het koudste deel van je koelkast.