BG Image
BG Image

Kabeljauw met peperkoekkorst

Zelfs vis en peperkoek gaan goed samen!

Kabeljauw met peperkoekkorst

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw (ongeveer 600 g)
  • 15 g vloeibare honing
  • 2 el peterselie, gehakt
  • klontje boter
  • 150 g peperkoek met honing
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • ½ teentje look, geperst
  • 350 g tagliatelle
  • 24 kerstomaten
  • 2 el olijfolie

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Verkruimel de peperkoek in een blender. Voeg er de gehakte peterselie, de honing, het citroensap, peper en zout en de geperste look bij. Schep goed onder elkaar tot je een pasta krijgt.

Stap 3

Dep de kabeljauw droog en verdeel de pasta over de bovenkant van de vier moten.

Stap 4

Vet een ovenschaal in met de boter en leg daar de vis op. Leg naast de vis de kerstomaatjes. Overgiet met een beetje olijfolie.

Stap 5

Bak gedurende 25 minuten in de oven.

Stap 6

Kook ondertussen de tagliatelle gaar in ruim gezouten water.

Stap 7

Serveer de vis met de tagliatelle en de kerstomaatjes.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk