Oosters kippenstoofpotje

Dit pittige stoofpotje wordt zachter van smaak dankzij de peperkoek.

30 minuten 2 porties Afdrukken
Oosters kippenstoofpotje

Ingrediënten

  • rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 3 tl rode currypasta
  • 1 stuk gember van 2 cm, geraspt
  • 1 chilipeper, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 g sugarsnaps
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • sap van ½ limoen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 sneetjes peperkoek, gedroogd en gemixt
  • olijfolie
  • peper en zout

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Snijd de paprika in reepjes en de kipfilet in blokjes.

Stap 2

Verhit wat olie in een pan en bak de kippenblokjes
goudbruin. Kruid met peper en zout.

Stap 3

Verhit wat olie in een andere pan. Bak de currypasta
met de geraspte gember, de gesnipperde chilipeper en sjalot.

Stap 4

Voeg de paprika en sugarsnaps toe en bak kort aan. Voeg de kokosmelk, de vissaus, het sap van de limoen en de kippenbouillon toe. Breng even aan de kook en zet het vuur lager.

Stap 5

Voeg de fijngemixte peperkoek toe. Laat 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Voeg de kippenblokjes toe en laat nog even sudderen.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Biologische peperkoek 300g
300 g

Biologische peperkoek

De pure smaak van peperkoek met 100% biologische ingrediënten.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk