Pasta met geitenkaas, spekjes en peperkoekcroutons

Comfort food voor elke dag

Pasta met geitenkaas, spek en peperkoekcroutons

Ingrediënten

  • 600 g farfalle
  • 8 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 6 sneetjes peperkoek
  • hoeveboter
  • 400 g spekreepjes
  • 400 g geitenkaas
  • 4 el honing
  • enkele takjes tijm
  • peper en zout

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Breng voldoende gezouten water aan de kook en kook de pasta gaar. Giet af en meng met de olijfolie.

Stap 2

Snijd de courgette in plakjes en gril ze in een grillpan.

Stap 3

Snijd de peperkoek in blokjes en bak aan in een beetje hoeveboter.

Stap 4

Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof.

Stap 5

Snijd de geitenkaas in schijfjes.

Stap 6

Meng de pasta met de courgette, de peperkoek, het spek en de geitenkaas.

Stap 7

Kruid met peper en zout en doe er honing bij. Werk af met verse tijm.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk
Peperkoek met fructose 300g
300 g

Peperkoek met fructose

Voorgesneden peperkoek, enkel gezoet met vruchtensuiker.

Bekijk