Varkenshaasje met crème van pastinaak

Een varkenshaasje is een Vlaamse klassieker.
Dit vertrouwde gerecht krijgt dankzij de peperkoek een verrassende twist.

Varkenshaasje met crème van pastinaak en peperkoek

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaasje
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 pastinaken
  • 1 grote aardappel
  • 1 ui
  • 2 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 2 el agavesiroop
  • 3 zoete aardappelen
  • fleur de sel

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Stap 2

Kruid het varkenshaasje met peper en zout.

Stap 3

Verhit de boter in een pan en bak het gebraad goed aan. Plaats het in een ovenschaal, voeg olijfolie toe en bak het vlees gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het vlees uit de oven en laat even rusten in aluminiumfolie.

Stap 4

Schil de pastinaken en de aardappel en snijd ze in blokjes. Schil, snipper en fruit de ui. Voeg de pastinaak, de stukjes peperkoek en de aardappel toe en laat even bruinen.

Stap 5

Voeg de kippenbouillon en de tijm toe en kook op een matig vuur tot de pastinaak en de aardappel gaar zijn. Voeg de agavesiroop toe en mix tot een crème.

Stap 6

Schil de zoete aardappelen. Snijd ze in fijne sneetjes en frituur ze op 180 °C. Bestrooi ze onmiddellijk met fleur de sel.

Stap 7

Snijd het vlees in plakjes en serveer met de pastinaakcrème en de chips van zoete aardappel.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk