BG Image
BG Image

Crème brûlée

Een klassieker, maar dan met een twist!

Crème brûlée

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 klontje boter
  • 40 cl room
  • 2 x 30 g bloemsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 4 tl bruine suiker

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 100 °C.

Stap 2

Strijk het vanillestokje plat met de zijkant van het mes, snijd open en schraap de zaadjes eruit. Hou de zaadjes bij.

Stap 3

Breng de room en het klontje boter in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes.
Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.

Stap 4

Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.

Stap 5

Mix de peperkoek en voeg toe. Verdeel het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen gedurende 20 minuten.

Stap 6

Strooi er de bruine suiker over, laat 1 minuut kleuren onder de grill en dien meteen op.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Biologische peperkoek 300g
300 g

Biologische peperkoek

De pure smaak van peperkoek met 100% biologische ingrediënten.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Als je de crème brûlée niet laat afkoelen voor het grillen, is het Catalaanse crème.
BG Image