
Crème brûlée
Een klassieker, maar dan met een twist!
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 1 klontje boter
- 40 cl room
- 2 x 30 g bloemsuiker
- 6 eierdooiers
- 4 sneetjes peperkoek
- 4 tl bruine suiker
Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Stap 2
Strijk het vanillestokje plat met de zijkant van het mes, snijd open en schraap de zaadjes eruit. Hou de zaadjes bij.
Stap 3
Breng de room en het klontje boter in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes.
Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.
Stap 4
Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.
Stap 5
Mix de peperkoek en voeg toe. Verdeel het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen gedurende 20 minuten.
Stap 6
Strooi er de bruine suiker over, laat 1 minuut kleuren onder de grill en dien meteen op.
Varieer vooral naar hartenlust, maar
wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept
Als je de crème brûlée niet laat afkoelen voor het grillen, is het Catalaanse crème.
