Gegrilde ananas met peperkoeksaus

Pure verwennerij, dit royale dessert!

Gegrilde ananas met peperkoeksaus

Ingrediënten

  • 25 cl water
  • 3 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • zeste van ½ citroen
  • 2 cm gember, in schijfjes
  • 2 el suiker
  • 2 plakjes peperkoek, gedroogd en fijngemalen
  • 1 ananas
  • roomijs

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Breng het water aan de kook met de kardemom, het kaneelstokje, de citroenzeste en de gember.

Stap 2

Zeef het water, voeg de suiker en de peperkoek toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.

Stap 3

Verhit een grillpan. Snijd de ananas in schijven,
verwijder de harde kern, snijd ze in tweeën en gril ze aan beide kanten in de hete grillpan.

Stap 4

Serveer de ananas met een bolletje roomijs en de peperkoeksaus.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Biologische peperkoek 300g
300 g

Biologische peperkoek

De pure smaak van peperkoek met 100% biologische ingrediënten.

Bekijk