
Gegrilde ananas met peperkoeksaus
Pure verwennerij, dit royale dessert!
Ingrediënten
- 25 cl water
- 3 kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- zeste van ½ citroen
- 2 cm gember, in schijfjes
- 2 el suiker
- 2 plakjes peperkoek, gedroogd en fijngemalen
- 1 ananas
- roomijs
Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.
Stap 1
Breng het water aan de kook met de kardemom, het kaneelstokje, de citroenzeste en de gember.
Stap 2
Zeef het water, voeg de suiker en de peperkoek toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.
Stap 3
Verhit een grillpan. Snijd de ananas in schijven,
verwijder de harde kern, snijd ze in tweeën en gril ze aan beide kanten in de hete grillpan.
Stap 4
Serveer de ananas met een bolletje roomijs en de peperkoeksaus.
Varieer vooral naar hartenlust, maar
wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept
Ook heerlijk op de BBQ !
