facebook BG Image
BG Image

Mascarpone mousse à l’orange met peperkoek

Een romig en fris dessert om van te smullen.

Mascarpone mousse à l'orange met peperkoek

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 3 eidooiers
  • 50 gr suiker
  • 150ml volle room
  • 250gr mascarpone
  • 8 sneetjes peperkoek
  • 1 sinaasappel (à vif gesneden: geschild en de partjes tussen de vliesjes uitgesneden)
  • het overige sap van de sinaasappel
  • rosé wijn

 

 

Stap 1

Klop 2 eiwitten met 15 g suiker stijf en klop ook de room op met wat suiker.

Stap 2

Voeg de rest van de suiker bij de 3 dooiers en klop op tot een bleke, luchtige massa. Voeg de mascarpone toe en meng tot een smeuïg beslag.

Stap 3

Spatel eerst de room en daarna het eiwit voorzichtig onder de mascarpone.

Stap 4

Snij de schil en het wit van de sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit. Vang het sap op en meng het met de rosé.

Stap 5

Verkruimel de peperkoek in het mengsel van sinaasappelsap en rosé.

Stap 6

Doe in een hoog glas eerst een bodempje van het peperkoekmengsel en schep er vervolgens de mascarponemousse bovenop. Laat even opstijven in de koelkast.

Stap 7

Werk af met de sinaasappelpartjes.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk