facebook BG Image
BG Image

Peer met peperkoekgalettes

Een heerlijk winterse smaakexplosie !

Peer met peperkoekgalettes

Ingrediënten

  • 4 Williamsperen
  • 1 l suikerwater
  • het sap en de zeste (schil) van 1 citroen

 

Voor de galettes:

  • 4 plakjes peperkoek
  • 150 g bloem
  • 250 g griessuiker
  • 8 eieren

 

Voor de sabayon:

  • 4 eierdooiers
  • 1 dl brandewijn Poire William
  • 20 g griessuiker
  • 1 tl kaneel

Stap 1

Schil de peren, verdeel ze in vieren, verwijder het klokhuis en laat ze een uurtje marineren in het suikerwater met het citroensap en de zeste.

Stap 2

Warm de oven voor op 120 °C. Droog de peperkoek gedurende 20 minuten in de oven. Maal fijn en meng door de bloem en de griessuiker.
Meng er de eieren door. Verdeel dit mengsel over boterpapier en plaats in een voorverwarmde oven van 180 °C. Bak gedurende 14 minuten tot een lekkere galette.

Stap 3

Maak de sabayon. Doe alle ingrediënten in een sauspan. Roer de kaneel erdoor.
Klop op hoog vuur tot een luchtige massa. Laat zeker niet aanbakken door af en toe, tijdens het kloppen, van het vuur te nemen.

Stap 4

Laat de peren uitlekken op keukenpapier.

Stap 5

Verdeel de uitgelekte peren over de galettes en overgiet met de sabayonsaus. Dien meteen op.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Als je geen Poire William-brandewijn in huis hebt, kun je ook witte wijn gebruiken.
BG Image