BG Image
BG Image

Tiramisu met frambozen

Wijk eens af van de platgetreden paden en verras je vrienden met dit wauw-dessert.

tiramisu met frambozen

Ingrediënten

  • 500 g frambozen
  • 5 cl Rode Chimay (trappistenbier)
  • 4 plakjes peperkoek

 

voor de mousse:

  • 400 g mascarpone
  • 20 g bloemsuiker
  • 1 dl room 35%
  • enkele verse muntblaadjes

 

voor de frambozencoulis:

  • 8 frambozen
  • 1 dl Rode Chimay (trappistenbier)
  • 10 g griessuiker

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Snijd de frambozen in blokjes. Verdeel ze in de glaasjes en doe er het trappistenbier bij. Laat even marineren.

Stap 2

Maak de mousse door de mascarpone, de bloemsuiker en de room op te kloppen met een garde. Meng er daarna voorzichtig de fijngehakte munt door.

Stap 3

Mix de frambozen met het bier en de griessuiker voor de coulis.

Stap 4

Snijd de peperkoek in gelijke blokjes.

Stap 5

Werk de glaasjes af in laagjes: de mousse komt op de frambozen, daarop de peperkoekblokjes en vervolgens de coulis.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Peperkoek met cranberries 6x40g
6 x 40 g

Peperkoek met cranberries

Een lekkere peperkoek met voedzame cranberries.

Bekijk