BG Image
BG Image

Vlaaien

Traditionele verwennerij voor elk moment.

1 grote vlaai Afdrukken
Vlaai met peperkoek

Ingrediënten

  • 1 l volle melk
  • 1 pak beschuit
  • ½ l water
  • 500g peperkoek
  • 100 g droge koekjes (Makrons of boudoir)
  • 250 g kandijsiroop
  • 250 g donkerbruine suiker
  • 3 eierdooiers
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • ½ koffielepel foelie

Stap 1

Warm de melk op in een kookpot.

Stap 2

Verkruimel de beschuit, de peperkoek en de koekjes en overgiet met de warme melk en het water.

Stap 3

Voeg de overige ingrediënten en de losgeklopte eierdooiers toe en mix de massa fijn.

Stap 4

Giet het mengsel in een ingevette ovenvaste schotel en zet in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende minimum 1 uur.

Laat afkoelen voor het opdienen.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Er zijn heel wat recepten voor Vlaai. Dit is ons eigen familierecept.
BG Image