Vlaaien

Traditionele verwennerij voor elk moment.

1 grote vlaai Afdrukken
Vlaai met peperkoek

Ingrediënten

  • 1 l volle melk
  • 1 pak beschuit
  • ½ l water
  • 500g peperkoek
  • 100 g droge koekjes (Makrons of boudoir)
  • 250 g kandijsiroop
  • 250 g donkerbruine suiker
  • 3 eierdooiers
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • ½ koffielepel foelie

Stap 1

Warm de melk op in een kookpot.

Stap 2

Verkruimel de beschuit, de peperkoek en de koekjes en overgiet met de warme melk en het water.

Stap 3

Voeg de overige ingrediënten en de losgeklopte eierdooiers toe en mix de massa fijn.

Stap 4

Giet het mengsel in een ingevette ovenvaste schotel en zet in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende minimum 1 uur.

Laat afkoelen voor het opdienen.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Er zijn heel wat recepten voor Vlaai. Dit is ons eigen familierecept.