
Granola
De beste start voor een actieve dag!
Ingrediënten
- 300 g havervlokken
- 75 g geraspte kokos
- 75 g walnoten (of andere noten, of een mengsel)
- 75 g bruine suiker
- 75 ml ahornstroop
- 2 el kokosolie
- 3 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden (2 voor de granola, 1 voor de afwerking)
- 40 g gekonfijte gember, in stukjes
- 10 g rozijnen
Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Meng havervlokken, kokos en noten door elkaar.
Stap 3
Meng de bruine suiker, ahornstroop, kokosolie en de stukjes peperkoek in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.
Stap 4
Voeg het suikermengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Meng er ook de stukjes gekonfijte gember doorheen.
Stap 5
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel het mengsel tussendoor even door elkaar. Laat afkoelen en meng er dan de rozijnen en de blokjes peperkoek door.
Varieer vooral naar hartenlust, maar
wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept
Eet de granola bij het ontbijt met yoghurt, amandelmelk of (soja)melk of als dessert op pudding of vla.
