Granola

De beste start voor een actieve dag!

grote bokaal Afdrukken
Granola met peperkoek

Ingrediënten

  • 300 g havervlokken
  • 75 g geraspte kokos
  • 75 g walnoten (of andere noten, of een mengsel)
  • 75 g bruine suiker
  • 75 ml ahornstroop
  • 2 el kokosolie
  • 3 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden (2 voor de granola, 1 voor de afwerking)
  • 40 g gekonfijte gember, in stukjes
  • 10 g rozijnen

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Meng havervlokken, kokos en noten door elkaar.

Stap 3

Meng de bruine suiker, ahornstroop, kokosolie en de stukjes peperkoek in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.

Stap 4

Voeg het suikermengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Meng er ook de stukjes gekonfijte gember doorheen.

Stap 5

Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel het mengsel tussendoor even door elkaar. Laat afkoelen en meng er dan de rozijnen en de blokjes peperkoek door.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
Artisanale peperkoek met gember 400g
400 g

Artisanale peperkoek met gember

Artisanale peperkoek met stukjes zachte gember.

Bekijk
Eet de granola bij het ontbijt met yoghurt, amandelmelk of (soja)melk of als dessert op pudding of vla.