Croque monsieur van peperkoek met witloof en kaas

Onze originele variant van een gekende klassieker.

croque van peperkoek met witloof en kaas

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • blaadjes van 4 kleine stronkjes witloof
  • 8 sneetjes peperkoek
  • 4 plakken kaas
  • zout en peper
Tip
De croque monsieur kan ook met brood van Averbode gemaakt worden.

Stap 1

Smelt de boter in een bakpan. Fruit het fijngestampte knoflookteentje en de losse blaadjes witloof gedurende ongeveer 5 minuten totdat de blaadjes slinken. Kruid met peper en zout en zet apart.

Stap 2

Rooster de sneetjes peperkoek kort in de broodrooster. Plaats tussen elke croque een plak kaas en blaadjes witloof. Maak vast met behulp van een prikkertje.

Stap 3

Schik de croques op de borden en dresseer naar wens met veld- of notensla.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Artisanale peperkoek met honing en parelsuiker 500g
500g

Artisanale peperkoek met honing

Langzaam gebakken peperkoek met 15% honing voor een volle smaak.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk