Croque monsieur van peperkoek met witloof en kaas

Onze originele variant van een gekende klassieker.

croque van peperkoek met witloof en kaas

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • blaadjes van 4 kleine stronkjes witloof
  • 8 sneetjes peperkoek
  • 4 plakken kaas
  • zout en peper
Tip
De croque monsieur kan ook met brood van Averbode gemaakt worden.

Stap 1

Smelt de boter in een bakpan. Fruit het fijngestampte knoflookteentje en de losse blaadjes witloof gedurende ongeveer 5 minuten totdat de blaadjes slinken. Kruid met peper en zout en zet apart.

Stap 2

Rooster de sneetjes peperkoek kort in de broodrooster. Plaats tussen elke croque een plak kaas en blaadjes witloof. Maak vast met behulp van een prikkertje.

Stap 3

Schik de croques op de borden en dresseer naar wens met veld- of notensla.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Artisanale peperkoek met honing en parelsuiker 500g
500g

Artisanale peperkoek met honing

Langzaam gebakken peperkoek met 15% honing voor een volle smaak.

Bekijk
Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk