
Pompoensoep met peperkoekcroutons
Een stevige soep, afgewerkt met peperkoek.
Ingrediënten
- 1,5 kg pompoen
- 1 preistengel
- 1 grote ui
- 1 grote aardappel
- 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
- 150 cl kokosmelk (of room)
- 2 ½ l water
- 2 sinaasappels
- 1 groentebouillonblokje
- 4 sneetjes peperkoek van Vondelmolen
- peper en zout
Stap 1
Snij de pompoen, ajuin, prei en aardappel in blokjes.
Stap 2
Zet een pot op een hoog vuur en smelt de kokosolie.
Stap 3
Stoof de groenten aan gedurende 6 à 7 minuten.
Stap 4
Voeg water toe tot de groenten onderstaan.
Stap 5
Voeg het bouillonblokje toe en het sap van 2 sinaasappels en laat dit ongeveer een 30-tal min pruttelen op een zacht vuur.
Stap 6
Kruid met peper en zout en mix goed door, giet de kokosmelk erbij.
Stap 7
Toast de sneetjes peperkoek en snij daarna in blokjes.
Stap 8
Varieer vooral naar hartenlust, maar
wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept
Met halloween kan je de peperkoek-croutons in de soep leggen als een lachend gezicht. Anders ook natuurlijk ;-)
