Pompoensoep met peperkoekcroutons

Een stevige soep, afgewerkt met peperkoek.

Pompoensoep met peperkoek croutons Halloween

Ingrediënten

  • 1,5 kg pompoen
  • 1 preistengel
  • 1 grote ui
  • 1 grote aardappel
  • 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
  • 150 cl kokosmelk (of room)
  • 2 ½ l water
  • 2 sinaasappels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 sneetjes peperkoek van Vondelmolen
  • peper en zout

Stap 1

Snij de pompoen, ajuin, prei en aardappel in blokjes.

Stap 2

Zet een pot op een hoog vuur en smelt de kokosolie.

Stap 3

Stoof de groenten aan gedurende 6 à 7 minuten.

Stap 4

Voeg water toe tot de groenten onderstaan.

Stap 5

Voeg het bouillonblokje toe en het sap van 2 sinaasappels en laat dit ongeveer een 30-tal min pruttelen op een zacht vuur.

Stap 6

Kruid met peper en zout en mix goed door, giet de kokosmelk erbij.

Stap 7

Toast de sneetjes peperkoek en snij daarna in blokjes.

Stap 8

Verdeel de soep over de borden en werk af met de croutons van geroosterde peperkoek.
Tip
Voor wat extra pit kan je 1 fijn gesneden rood pepertje toevoegen.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Biologische peperkoek 300g
300 g

Biologische peperkoek

De pure smaak van peperkoek met 100% biologische ingrediënten.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Met halloween kan je de peperkoek-croutons in de soep leggen als een lachend gezicht. Anders ook natuurlijk ;-)