Uiensoep

Een winterse klassieker, maar dan een tikje anders.

45 minuten 4 porties Afdrukken
Uiensoep

Ingrediënten

  • 8 uien
  • scheutje balsamico
  • 250 ml witte wijn of xeresazijn
  • 1,5 l runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 4 sneetjes raclettekaas

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Bak de uien glazig. Voeg een scheutje balsamico toe en laat 2 minuten meekoken. Blus met de witte wijn of xeresazijn.

Stap 2

Voeg de runderbouillon en de tijm toe en laat gedurende 40 minuten koken op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.

Stap 3

Beleg de sneetjes peperkoek met een sneetje raclettekaas en plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Stap 4

Verwijder de takjes tijm en serveer de soep met de
peperkoektoast.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
De kruidige smaak van peperkoek zorgt voor een unieke toets bij deze klassieker.