Uiensoep

Een winterse klassieker, maar dan een tikje anders.

45 minuten 4 porties Afdrukken
Uiensoep

Ingrediënten

  • 8 uien
  • scheutje balsamico
  • 250 ml witte wijn of xeresazijn
  • 1,5 l runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 4 sneetjes raclettekaas

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Bak de uien glazig. Voeg een scheutje balsamico toe en laat 2 minuten meekoken. Blus met de witte wijn of xeresazijn.

Stap 2

Voeg de runderbouillon en de tijm toe en laat gedurende 40 minuten koken op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.

Stap 3

Beleg de sneetjes peperkoek met een sneetje raclettekaas en plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Stap 4

Verwijder de takjes tijm en serveer de soep met de
peperkoektoast.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
Averbode Artisanale peperkoek met honing en walnoten 400g
400 g

Averbode peperkoek met honing en walnoten

Heerlijke, artisanale peperkoek met honing en walnoten.

Bekijk
De kruidige smaak van peperkoek zorgt voor een unieke toets bij deze klassieker.