Twee vijfde-generatie-peperkoekbakkers vinden elkaar - Vondelmolen

Twee vijfde-generatie-peperkoekbakkers vinden elkaar

Vondelmolen verwerft alle aandelen van De Vreese Van Loo uit Lokeren

VONDELMOLEN nv en DE VREESE – VAN LOO nv maken bekend dat ze een akkoord hebben bereikt over de overname van DE VREESE – VAN LOO nv door VONDELMOLEN nv.

De jarenlange knowhow van beide familiale peperkoekbedrijven, die elk reeds hun 150 jaar bestaan konden vieren, combineert de kennis en expertise op vlak van sourcing, aankoop, kwaliteitscontrole, technologie en productiemethoden.

Dit samengaan zorgt voor een sterkere positie op de Europese markt, met de doelstelling om innovatief uit de hoek te komen en stevig in te blijven zetten op kwalitatief en duurzaam ondernemen.

Met deze overname investeert Vondelmolen in bijkomende productiecapaciteit en een complementair pakket aan zowel Belgische als Franse klanten.

Op korte termijn blijven beide productiesites onafhankelijk naast elkaar opereren, terwijl de integratie zich vooral zal focussen op het vlak van aankoop, verkoop, administratie en financiën.

De gebroeders De Vreese blijven momenteel actief binnen het bedrijf, om zo samen met algemeen directeur Jo Dekeyzer de integratie vlot te laten verlopen.

“Deze overname past perfect in de lange termijn groeistrategie van ons bedrijf.” zegt Jan Borms, eigenaar van het Lebbeekse Vondelmolen, “Naast de vele investeringen die opnieuw plaats vonden in de site van Lebbeke blijven we oog hebben voor opportuniteiten in de markt.”

Als Vondelmolen geloven we heel sterk in peperkoek als natuurlijke bron van energie en kracht. Dat geldt niet enkel voor Europa maar ook voor Azië.

Voor bijkomende achtergrondinformatie verwijzen we graag naar de websites van beide firma’s
www.devreese.be
www.vondelmolen.be