facebook BG Image

Haal het sterkste uit jezelf.

BG Image

OVER VONDELMOLEN

Al meer dan 150 jaar passie voor peperkoek

Peperkoek van Vondelmolen is al meer dan 150 jaar een bron van energie en plezier. Deze voedzame lekkernij is een  natuurlijk product met een bijzonder rijke geschiedenis. Zelfs de farao’s in het Oude Egypte kenden de geneugten van zo’n heerlijk gebak met honing.

En hoewel er vandaag nog maar twee peperkoekbakkers zijn die de koek op grote schaal kunnen produceren – waarvan Vondelmolen veruit de grootste is en de enige die erkend werd als Belgisch streekproduct- blijft het een belangrijk onderdeel van onze traditie.

Onze Vondelmolen peperkoek website

Laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van deze eeuwenoude lekkernij. Onze website is alvast een begin. Hier vind je heel wat weetjes over Vondelmolen en ons gebak. Lees meer over de rijke geschiedenis van het product en van de Vondelmolen. Maak samen met de kinderen eetbare knutselwerkjes. Kom te weten hoe peperkoek je de energie geeft die je nodig hebt. Snuister door onze recepten en kom alles te weten over de verschillende varianten die wij voor jou bakken.

Ga met ons mee op reis naar de wondere wereld van de peperkoek van Vondelmolen. Laat je verleiden door zijn smaak, zijn rijke geschiedenis en zijn voedzame kwaliteiten.

Heb je vragen over onze producten of vind je niet wat je zocht? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat altijd voor je klaar.

BG Image

1867: het begin

Onze rijke geschiedenis begint in 1867 wanneer de familie Borms de Vondelmolen in Lebbeke koopt.
Peperkoek maakten we toen nog niet.

Oude Vondelmolen

WO I

De verwoesting van de Eerste Wereldoorlog had ook Vondelmolen niet gespaard. Het scheelde niet veel of onze geschiedenis eindigde hier.
Doorzettingsvermogen, en wat hulp maakten het verschil!

jongen met paard

Interbellum

Door de samenwerking met een bakker uit het nabijgelegen Baasrode, begon Vondelmolen nu onder andere peperkoek te bakken. Er werd ook geïnvesteerd in grotere ovens en vrachtwagens.

Personeel Vondeldmolen tijdens tweede wereldoorlog

WO II tot 1964

Ook de Tweede Wereldoorlog was een zeer moeilijke periode. Na het overlijden van haar man, nam Gabriëlle Vincke het roer in handen, en leidde Vondelmolen niet alleen door een moeilijke periode, maar startte ook met de automatisering van de productie.

Fabrieksgebouw Vondelmolen 1964

1964 tot 2004

Deze periode werd gekenmerkt door grote investeringen, modernisering, overnames en de start van export naar het buitenland.

vrachtwagen en silo's

Nu

Vandaag zijn we een modern familiebedrijf met veel aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Onder leiding van Jan Borms (5e generatie) produceren we jaarlijks zo’n 7 miljoen kg peperkoek !

Zonnepanelen en silo's bij Vondelmolen

Toekomst

Ook in de toekomst willen we ons gebak en producten op basis van peperkoekingrediënten blijven maken. Steeds in lijn met onze waarden en normen

Ontdek hier wat we al allemaal door ivm duurzaamheid

BG Image BG Image BG Image BG Image
BG Image

ONZE PRODUCTEN

Een heerlijke en smakelijke bron van energie en plezier

Onze Vondelmolen peperkoek is een natuurlijk product met roggebloem, vloeibare suiker of honing, peperkoek (of kantkoek) en kruiden als basis ingrediënten. Inderdaad: je hebt peperkoek nodig om peperkoek te maken! Onze klassieke versie ken je misschien al, maar wist je ook dat Vondelmolen nog andere varianten van deze lekkernij maakt?

Je vindt de verschillende soorten peperkoek van Vondelmolen op de productpagina’s. Tijd om op ontdekking te gaan!

Peperkoek met honing 500g
In de kijker

Peperkoek met honing

Zin in een tussendoortje boordevol smaak op school, op jouw werk of voor onderweg! Peperkoek met 10% honing zorgt voor een heerlijke variatie .

ONTDEK DE Peperkoek met honing ONTDEK DE PRODUCTEN
BG Image BG Image

Recepten & knutselwerkjes

Creatief met peperkoek! Ga aan de slag met heerlijke recepten en toffe knutselwerkjes

Een sneetje van onze peperkoek is niet alleen heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje, je kan er ook eindeloos mee combineren in heel wat andere gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van peperkoek croutons voor in de soep, unieke Vlaamse stoofcarbonade of een crumble van peperkoek met rood fruit? We geven je graag wat inspiratie maar ga gerust zelf creatief aan de slag met onze peperkoek! Heb je andere heerlijke combinaties gevonden? Laten het ons zeker weten! Wie weet publiceren we je recept wel op onze website.

Maar met onze peperkoek kan je ook heel creatief knutselen. Want wat is er leuker dan een eetbaar knutselwerkje? Bovendien hoeft er niets verloren te gaan. De restjes verwerk je met gemak in één van onze originele recepten.

LAATSTE NIEUWS

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang regelmatig nieuwe recepten of ideetjes voor knutselwerkjes met onze Vondelmolen peperkoek.