Creëer en ontdek samen de

avonturen van de vons

Nog tot en met november vind je per verpakking
2 kleurkaartjes.

Kleur ze in, scan ze met de app en ontdek de belevenissen van JOUW held!

Ontdek de Vons Ontdek de nieuwe peperkoek voor kids
Een heerlijke en smakelijke bron

Van energie en plezier.

Al meer dan 100 jaar maakt Vondelmolen heerlijke peperkoek volgens traditioneel recept. Laat je verleiden door de eindeloze mogelijkheden van deze eeuwenoude lekkernij.

Onze producten Over ons

OVER VONDELMOLEN

Al meer dan 150 jaar passie voor peperkoek

Peperkoek van Vondelmolen is al meer dan 150 jaar een bron van energie en plezier. Deze voedzame lekkernij is een  natuurlijk product met een bijzonder rijke geschiedenis. Zelfs de farao’s in het Oude Egypte kenden de geneugten zo’n heerlijke gebak met honing.

En hoewel er vandaag nog maar twee peperkoekbakkers zijn die de koek op grote schaal kunnen produceren – waarvan Vondelmolen veruit de grootste is en de enige die erkend werd als Belgisch streekproduct- blijft het een belangrijk onderdeel van onze traditie.

Laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden van deze eeuwenoude lekkernij. Onze website is alvast een begin. Hier vind je heel wat weetjes over Vondelmolen en peperkoek. Lees meer over de rijke geschiedenis van het product en van de Vondelmolen, maak samen met de kinderen eetbare knutselwerkjes met peperkoek. Kom te weten hoe peperkoek je de energie geeft die je nodig hebt. Snuister door onze recepten en kom alles te weten over de verschillende varianten die wij voor jou bakken.

Ga met ons mee op reis naar de wondere wereld van de Vondelmolen peperkoek. Laat je verleiden door zijn smaak, zijn rijke geschiedenis en zijn voedzame kwaliteiten.

Heb je vragen over onze producten of vind je niet wat je zocht? Neem gerust contact met ons op. Ons team staat altijd voor je klaar.

1867: het begin

Onze rijke geschiedenis begint in 1867 wanneer de familie Borms de Vondelmolen in Lebbeke koopt.
Peperkoek maakten we toen nog niet.

Oude Vondelmolen

WO I

De verwoesting van de Eerste Wereldoorlog had ook Vondelmolen niet gespaard. Het scheelde niet veel of onze geschiedenis eindigde hier.
Doorzettingsvermogen, en wat hulp maakten het verschil!

jongen met paard

Interbellum

Door de samenwerking met een bakker uit het nabijgelegen Baasrode, begon Vondelmolen nu onder andere peperkoek te bakken. Er werd ook geïnvesteerd in grotere ovens en vrachtwagens.

Personeel Vondeldmolen tijdens tweede wereldoorlog

WO II tot 1964

Ook de Tweede Wereldoorlog was een zeer moeilijke periode. Na het overlijden van haar man, nam Gabriëlle Vincke het roer in handen, en leidde Vondelmolen niet alleen door een moeilijke periode, maar startte ook met de automatisering van de productie.

Fabrieksgebouw Vondelmolen 1964

1964 tot 2004

Deze periode werd gekenmerkt door grote investeringen, modernisering, overnames en de start van export naar het buitenland.

vrachtwagen en silo's

Nu

Vandaag zijn we een modern familiebedrijf met veel aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Onder leiding van Jan Borms (5e generatie) produceren we jaarlijks zo’n 7 miljoen kg peperkoek !

Zonnepanelen en silo's bij Vondelmolen

Toekomst

Ook in de toekomst willen we peperkoek en producten op basis van peperkoekingrediënten blijven maken. Steeds in lijn met onze waarden en normen

Ontdek hier wat we al allemaal door ivm duurzaamheid

ONZE PRODUCTEN

Een heerlijke en smakelijke bron van energie en plezier

Onze Vondelmolen peperkoek is een natuurlijk product met roggebloem, vloeibare suiker of honing, peperkoek (of kantkoek) en kruiden als basis ingrediënten. Inderdaad, je hebt peperkoek nodig om peperkoek te maken! Onze klassieke peperkoek ken je misschien al, maar wist je ook dat Vondelmolen nog andere varianten van deze lekkernij maakt?

Je vindt de verschillende soorten Vondelmolen peperkoek op de productpagina’s. Tijd om op ontdekking te gaan!

In de kijker

Peperkoek voor kids met honing en parelsuiker

Voor een dag vol leren en spelen hebben kids energie nodig! En die vinden ze in de nieuwe Vondelmolen peperkoek met honing en parelsuiker, handig verpakt in aangepaste porties van 29 g. Deze peperkoek voor kids is niet alleen superlekker, maar ook rijk aan vezels en arm aan vet en hij bevat maar liefst 15% minder suiker dan klassieke varianten met honing. Kortom: het perfecte verantwoorde tussendoortje!

ONTDEK DE Peperkoek voor kids met honing en parelsuiker ONTDEK DE PRODUCTEN

Recepten & knutselwerkjes

Creatief met peperkoek! Ga aan de slag met heerlijke recepten en toffe knutselwerkjes

Een sneetje van onze peperkoek is niet alleen heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje, je kan er ook eindeloos mee combineren in heel wat andere gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van peperkoek croutons voor in de soep, unieke Vlaamse stoofcarbonade of een crumble van peperkoek met rood fruit? We geven je graag wat inspiratie maar ga gerust zelf creatief aan de slag met onze peperkoek! Heb je andere heerlijke combinaties gevonden? Laten het ons zeker weten! Wie weet publiceren we je recept wel op onze website.

Maar met onze peperkoek kan je ook heel creatief knutselen. Want wat is er leuker dan een eetbaar knutselwerkje? Bovendien hoeft er niets verloren te gaan. De restjes verwerk je met gemak in één van onze originele recepten.

LAATSTE NIEUWS

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontvang regelmatig nieuwe recepten of ideetjes voor knutselwerkjes met onze Vondelmolen peperkoek.