BG Image
BG Image

Peperkkoektoast met gekonfijt witloof

De combinatie van het bittere witloof en de zoete peperkoek is de basis van een smaakvol aperitiefhapje.

peperkoek toast gekonfijt witloof

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 1 klontje hoeveboter
  • 3 el frambozenazijn
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el fijne suiker
  • 1 takje citroentijm
  • 1 el roze besjes
  • 4 sneetjes peperkoek

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Snijd het witloof in stukjes.

Stap 2

Verhit een pan, smelt daar de hoeveboter in en bak het witloof goudbruin.

Stap 3

Blus met de frambozenazijn.

Voeg de agavesiroop, de suiker en de citroentijm toe en laat nog een zevental minuten verder sudderen.

Stap 4

Roer vaak om om aanbranden te voorkomen.

Stap 5

Snijd de sneetjes peperkoek in vieren en toast ze kort.

Stap 6

Beleg met het gekonfijte witlof.

Stap 7

Garneer met de rode besjes.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

De peperkoek van Couque Dinant bevat 12% honing. De toevoeging van wat melkpoeder en een specifieke kruidenmengeling, geven hem zijn unieke smaak.

Bekijk
Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk