
Peperkkoektoast met gekonfijt witloof
De combinatie van het bittere witloof en de zoete peperkoek is de basis van een smaakvol aperitiefhapje.
Ingrediënten
- 2 stronken witloof
- 1 klontje hoeveboter
- 3 el frambozenazijn
- 2 el agavesiroop
- 2 el fijne suiker
- 1 takje citroentijm
- 1 el roze besjes
- 4 sneetjes peperkoek
Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.
Stap 1
Snijd het witloof in stukjes.
Stap 2
Verhit een pan, smelt daar de hoeveboter in en bak het witloof goudbruin.
Stap 3
Blus met de frambozenazijn.
Voeg de agavesiroop, de suiker en de citroentijm toe en laat nog een zevental minuten verder sudderen.
Stap 4
Roer vaak om om aanbranden te voorkomen.
Stap 5
Snijd de sneetjes peperkoek in vieren en toast ze kort.
Stap 6
Beleg met het gekonfijte witlof.
Stap 7
Garneer met de rode besjes.