Kerstversiering

Smakelijke versiering voor een sfeervolle kerst

Kerstboomversiering van peperkoek

Ingrediënten

  • 8 à 12 sneden peperkoek
  • 200 g poedersuiker
  • 2 el water
  • blauwe en gele voedingskleurstof
  • gekleurde suikerbolletjes
  • nylondraad en linten

Dit, en vele andere recepten en weetjes, vind je ook terug in het boek: Peperkoek 150x anders.

Stap 1

Snijd uit de peperkoek kerstboomvormpjes met een scherp mes.

Stap 2

Meng de poedersuiker met het water en de blauwe en gele kleurstof. Je krijgt een mooi groen glazuur.

Stap 3

Strijk de ‘kruin’ van de kerstbomen in met het gekleurde glazuur.

Stap 4

Decoreer de bomen met de suikerbolletjes.

Stap 5

Prik een nylondraadje door de top van de peperkoekkerstboom en hang daaraan een lintje.

Stap 6

Versier je kerstboom met deze eetbare versiering.

Varieer vooral naar hartenlust, maar

wij adviseren deze peperkoeken voor dit recept

Peperkoek 500g
500 g

Peperkoek

Onze klassieke peperkoek voor bij het ontbijt of wanneer je tussendoor wat energie kan gebruiken.

Bekijk
Couque Dinant peperkoek met honing 500g
500 g

Couque Dinant peperkoek met honing

Peperkoek met 12% honing en een zacht kruidige smaak.

Bekijk
Peperkoek met honing 500g
500 g

Peperkoek met honing

Onze versie met 10% honing. Heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje.

Bekijk