facebook Granola - Vondelmolen

Granola

  • grote bokaal

Ingredients

  • 300 g havervlokken
  • 75 g geraspte kokos
  • 75 g walnoten (of andere noten, of een mengsel)
  • 75 g bruine suiker
  • 75 ml ahornstroop
  • 2 el kokosolie
  • 3 sneetjes peperkoek, in blokjes gesneden (2 voor de granola, 1 voor de afwerking)
  • 40 g gekonfijte gember, in stukjes
  • 10 g rozijnen
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • 2

    Meng havervlokken, kokos en noten door elkaar.

  • 3

    Meng de bruine suiker, ahornstroop, kokosolie en de stukjes peperkoek in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost.

  • 4

    Voeg het suikermengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Meng er ook de stukjes gekonfijte gember doorheen.

  • 5

    Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel het mengsel tussendoor even door elkaar. Laat afkoelen en meng er dan de rozijnen en de blokjes peperkoek door.