Oosters kippenstoofpotje - Vondelmolen

Oosters kippenstoofpotje

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • rode paprika
  • 2 kipfilets
  • 3 tl rode currypasta
  • 1 stuk gember van 2 cm, geraspt
  • 1 chilipeper, gesnipperd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 g sugarsnaps
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • sap van ½ limoen
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 sneetjes peperkoek, gedroogd en gemixt
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1

    Snijd de paprika in reepjes en de kipfilet in blokjes.

  • 2

    Verhit wat olie in een pan en bak de kippenblokjes
    goudbruin. Kruid met peper en zout.

  • 3

    Verhit wat olie in een andere pan. Bak de currypasta
    met de geraspte gember, de gesnipperde chilipeper en sjalot.

  • 4

    Voeg de paprika en sugarsnaps toe en bak kort aan. Voeg de kokosmelk, de vissaus, het sap van de limoen en de kippenbouillon toe. Breng even aan de kook en zet het vuur lager.

  • 5

    Voeg de fijngemixte peperkoek toe. Laat 15 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Voeg de kippenblokjes toe en laat nog even sudderen.