Kabeljauw met peperkoekkorst - Vondelmolen

Kabeljauw met peperkoekkorst

  • 4 porties

Ingrediënten

  • 4 moten kabeljauw (ongeveer 600 g)
  • 15 g vloeibare honing
  • 2 el peterselie, gehakt
  • klontje boter
  • 150 g peperkoek met honing
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • ½ teentje look, geperst
  • 350 g tagliatelle
  • 24 kerstomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • 2

    Verkruimel de peperkoek in een blender. Voeg er de gehakte peterselie, de honing, het citroensap, peper en zout en de geperste look bij. Schep goed onder elkaar tot je een pasta krijgt.

  • 3

    Dep de kabeljauw droog en verdeel de pasta over de bovenkant van de vier moten.

  • 4

    Vet een ovenschaal in met de boter en leg daar de vis op. Leg naast de vis de kerstomaatjes. Overgiet met een beetje olijfolie.

  • 5

    Bak gedurende 25 minuten in de oven.

  • 6

    Kook ondertussen de tagliatelle gaar in ruim gezouten water.

  • 7

    Serveer de vis met de tagliatelle en de kerstomaatjes.