geroosterde butternut peperkoekcrumble - Vondelmolen

geroosterde butternut peperkoekcrumble

  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 butternut
  • 3 rode uien
  • 4 el olijfolie (+ wat extra voor de ui)
  • pijnboompitten
  • 3 sneetjes peperkoek
  • handvol gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 1

    Verwarm de oven voor op 100 °C.

  • 2

    Droog de peperkoek gedurende een uur in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel de peperkoek.

  • 3

    Snijd de butternut in blokjes en de rode ui in partjes.

    Stoof de ui in wat olijf olie tot hij glazig begint te worden.

    Blancheer kort de butternut.

  • 4

    Meng de blokjes en de partjes met de olie en kruid met peper en zout.

  • 5

    Breng de oven op 180 °C en plaats de schotel gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  • 6

    Bak de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

  • 7

    Meng de peperkoek met de gehakte peterselie en strooi over de geroosterde butternut en rode ui.

  • 8

    Serveer met de pijnboompitten.