Ingrediënten
- 1,5 kg pompoen
 - 1 preistengel
 - 1 grote ui
 - 1 grote aardappel
 - 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
 - 150 cl kokosmelk (of room)
 - 2 ½ l water
 - 2 sinaasappels
 - 1 groentebouillonblokje
 - 4 sneetjes peperkoek van Vondelmolen
 - peper en zout
 
- 1
Snij de pompoen, ajuin, prei en aardappel in blokjes.
 - 2
Zet een pot op een hoog vuur en smelt de kokosolie.
 - 3
Stoof de groenten aan gedurende 6 à 7 minuten.
 - 4
Voeg water toe tot de groenten onderstaan.
 - 5
Voeg het bouillonblokje toe en het sap van 2 sinaasappels en laat dit ongeveer een 30-tal min pruttelen op een zacht vuur.
 - 6
Kruid met peper en zout en mix goed door, giet de kokosmelk erbij.
 - 7
Toast de sneetjes peperkoek en snij daarna in blokjes.
 - 8Verdeel de soep over de borden en werk af met de croutons van geroosterde peperkoek.TipVoor wat extra pit kan je 1 fijn gesneden rood pepertje toevoegen.
 

                        



