Crème brûlée - Vondelmolen

Crème brûlée

  • 4 porties

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 klontje boter
  • 40 cl room
  • 2 x 30 g bloemsuiker
  • 6 eierdooiers
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 4 tl bruine suiker
  • 1

    Verwarm de oven voor op 100 °C.

  • 2

    Strijk het vanillestokje plat met de zijkant van het mes, snijd open en schraap de zaadjes eruit. Hou de zaadjes bij.

  • 3

    Breng de room en het klontje boter in een pan aan de kook, samen met 30 g bloemsuiker en de vanillezaadjes.
    Haal het mengsel van het vuur zodra het kookt en laat afkoelen.

  • 4

    Doe de eierdooiers in een kom en klop stevig met een garde. Voeg geleidelijk 30 g bloemsuiker toe tot de eieren een witachtig en schuimig lint vormen.

  • 5

    Mix de peperkoek en voeg toe. Verdeel het mengsel in de ovenschaaltjes en laat 35 minuten bakken op 100 °C. Laat afkoelen gedurende 20 minuten.

  • 6

    Strooi er de bruine suiker over, laat 1 minuut kleuren onder de grill en dien meteen op.