Uiensoep - Vondelmolen

Uiensoep

  • 4 personen
  • 45 minuten
Downloaden

Ingrediënten

  • 8 uien
  • scheutje balsamico
  • 250 ml witte wijn of xeresazijn
  • 1,5 l runderbouillon
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 4 sneetjes raclettekaas
  • 1

    Bak de uien glazig. Voeg een scheutje balsamico toe en laat 2 minuten meekoken. Blus met de witte wijn of xeresazijn.

  • 2

    Voeg de runderbouillon en de tijm toe en laat gedurende 40 minuten koken op een matig vuurtje. Kruid met peper en zout.

  • 3

    Beleg de sneetjes peperkoek met een sneetje raclettekaas en plaats onder de grill tot de kaas gesmolten is.

  • 4

    Verwijder de takjes tijm en serveer de soep met de peperkoektoast.

tip

De kruidige smaak van peperkoek zorgt voor een unieke toets bij deze klassieker.