Gegrilde ananas met peperkoeksaus - Vondelmolen

Gegrilde ananas met peperkoeksaus

  • 4 porties

Ingrediënten

  • 25 cl water
  • 3 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • zeste van ½ citroen
  • 2 cm gember, in schijfjes
  • 2 el suiker
  • 2 plakjes peperkoek, gedroogd en fijngemalen
  • 1 ananas
  • roomijs
  • 1

    Breng het water aan de kook met de kardemom, het kaneelstokje, de citroenzeste en de gember.

  • 2

    Zeef het water, voeg de suiker en de peperkoek toe en breng aan de kook. Roer regelmatig.

  • 3

    Verhit een grillpan. Snijd de ananas in schijven,
    verwijder de harde kern, snijd ze in tweeën en gril ze aan beide kanten in de hete grillpan.

  • 4

    Serveer de ananas met een bolletje roomijs en de peperkoeksaus.