Vlaaien - Vondelmolen

Vlaaien

  • 1 grote vlaai

Ingrediënten

  • 1 l volle melk
  • 1 pak beschuit
  • ½ l water
  • 500g peperkoek
  • 100 g droge koekjes (Makrons of boudoir)
  • 250 g kandijsiroop
  • 250 g donkerbruine suiker
  • 3 eierdooiers
  • ½ koffielepel kaneelpoeder
  • ½ koffielepel foelie
  • 1

    Warm de melk op in een kookpot.

  • 2

    Verkruimel de beschuit, de peperkoek en de koekjes en overgiet met de warme melk en het water.

  • 3

    Voeg de overige ingrediënten en de losgeklopte eierdooiers toe en mix de massa fijn.

  • 4

    Giet het mengsel in een ingevette ovenvaste schotel en zet in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende minimum 1 uur.

    Laat afkoelen voor het opdienen.